WAT IS

FINANCIAL LEASE

Financial lease is een (zakelijke) lening, voor een object, op uw bedrijf met of zonder slottermijn. In het termijnbedrag zit een rente- en een aflossingscomponent.

Zorgeloos rijden

Financial lease biedt u als ondernemer of als startend ondernemer de beschikking over een auto die u nodig hebt om uw bedrijfsvoering efficiënt, flexibel en succesvol uit te voeren zonder dat het uw onderneming liquide middelen kost. Tevens profiteert u van de vele fiscale voordelen. Financial Auto Lease kijkt wat er bij uw organisatie past en geeft u het beste advies zodat u zorgeloos kunt rijden.

100% zekerheid

Financial Auto Lease helpt u bij de aanschaf van nieuwe en gebruikte personen- en bedrijfsauto’s met een aanschafwaarde vanaf 5.000,- tot 100% van de aanschafwaarde (exclusief BTW). Indien uw bedrijf geen btw kan verrekenen kunnen wij u helpen tot maximaal 100% van de aankoopwaarde inclusief BTW. U kiest voor 100% zekerheid wanneer u voor een financial lease kiest. Financial Auto Lease heeft een vaste afschrijving gedurende de looptijd, een vaste maandelijkse leasetermijn en geen beperking van kilometers. FinancialAutoLease.com heeft als uitgangspunt dat het bouwjaar van de auto en de looptijd van de financial lease samen niet meer dan 10 jaar mogen zijn. U stemt daarmee de looptijd van het contract af op de economische levensduur van uw auto.

Bepaal zelf de hoogte van het termijnbedrag

Door de restwaarde van de auto op te nemen in de financial leaseovereenkomst bestaat de mogelijkheid om de maandelijkse leasetermijn te verlagen. Ook een aanbetaling of inruilwaarde van uw huidige auto kan uw leasetermijn verlagen.

Makkelijker kunnen we het niet maken

Wij verzorgen voor u de complete aanvraag en de financiële afhandeling. Het enige wat u doet is het aanleveren van benodigde documenten. Wij beoordelen uw aanvraag binnen 24 uur. Onze leasetarieven behoren tot de voordeligste van Nederland.

Fiscale voordelen

U bent economisch eigenaar van de auto tijdens de looptijd van het contract. De auto komt op de balans van uw bedrijf te staan. De gefactureerde BTW kunt u als ondernemer/eigenaar weer terugvorderen bij de aangifte omzetbelasting. Tevens profiteert u van de rente- en afschrijvingskosten welke voor u fiscaal aftrekbaar zijn. Mocht het een auto betreffen op grijs kenteken( bestelbus) of een auto met een lage CO2 uitstoot dan komt u tevens in aanmerking voor investeringsaftrek. Mocht u een startende ondernemer zijn dan kunt u gebruik maken van de regeling starters aftrek.

FAQ

Ik ben een startende ondernemer, kan ik dan ook een financial lease aanvraag doen?

Uiteraard bent u als startende ondernemer van harte welkom bij Financial Auto Lease. Wij hebben voor de startende ondernemers ook eventueel mogelijkheden om een Financial Lease contract aan te gaan.

Ben ik met een financial lease contract eigenaar van het voertuig?

Ja, u bent bij financial lease economisch eigenaar van het voertuig dat u least. De auto wordt door de dealer aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de financial lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de auto totdat alle betalingsverplichtingen zijn voldaan.

Wat is een slottermijn?

Het slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van uw contract. Het slottermijn betaalt u samen met uw laatste maandtermijn. Bij financial lease kunt u de hoogte van uw slottermijn naar wens aanpassen, echter moet deze wel in verhouding staan met de reële restwaarde van het voertuig.

Kunnen de maandtermijnen gedurende de looptijd wijzigen?

Nee, financial lease is de meest transparante vorm van auto leasing. Het maandbedrag staat gedurende de gehele looptijd vast en kan niet wijzigen.

Kan ik als particulier gebruik maken van financial lease?

Het product financial lease is uitsluitend voor de zakelijke markt, voor de mogelijkheden tot een particuliere financiering kunt u contact met ons opnemen.

Leaseauto overnemen

Loopt uw leasecontract ten einde, maar wilt u de auto liever blijven rijden? Dat kan, met de Financial lease van Financial Auto Lease.

Met de Financial lease van Financial Auto Lease neemt u de auto van uw leasemaatschappij over. Zodoende wordt u eigenaar van de auto en zal uw maandlast lager worden dan u gewend bent.

De door uw huidige leasemaatschappij gestelde overnameprijs voor de auto wordt ondergebracht in een nieuwe Financial lease die u voor een periode van maximaal vijf jaar kan aangaan. Omdat u als ondernemer al genoeg te doen heeft dragen wij zorg voor de volledige afwikkeling met uw huidige leasemaatschappij.

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte bel 030-743 88 66 of stuur een email en wij nemen direct contact met u op.

Vormt een BKR-codering een probleem?

Een BKR-codering uit het verleden hoeft geen probleem te zijn, als het maar is opgelost. Bij een nog lopende codering kunnen wij helaas niets betekenen.

Staan de maandelijkse termijnen vast?

Ja. Bij het indienen van uw leaseaanvraag kunt de duur van het contract (aantal jaren) en de hoogte van de maandelijkse termijnen zo bepalen dat het voor u het beste aansluit op de gewenste situatie. Bij een financiële lease kunt u bij aanvang van de lease uw maandtermijnen verlagen door gebruik te maken van een slottermijn aan het eind van de lease. U kunt ook kiezen voor een lease zonder slottermijn waardoor uw maandtermijnen hoger zullen zijn.

Checklist benodigde informatie:

 • Informatie inzake de auto:

  • Omschrijving auto, of koopofferte of leveringsfactuur;
  • Aanschafprijs excl. BTW;
  • NAW-gegevens leverancier auto.
 • Informatie inzake het lease arrangement:

  • Te financieren bedrag (maximaal de aanschafprijs excl. BTW);
  • Eventueel: hoogte slottermijn;
  • Looptijd in maanden (12-60 maanden).
 • Uw bedrijfsgegevens:

  • NAW en contactgegevens;
  • KvK-nummer;
  • Bankrekeningnummer (i.v.m. automatische incasso).

Wij zijn tijdens werkdagen van 09.00 tot 19:00 telefonisch bereikbaar, zaterdag van 09:00 tot 17:30 of vul ons contactformulier in. Dan zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk reactie krijgt.